Veelgestelde vragen

Tot 4 dagen voor de reservering kan er kosteloos geannuleerd worden. Door een mail te sturen naar info@qrafter.nl wordt de reservering geannuleerd en ontvangt u netjes het gehele bedrag terug.
In geval van slecht weer is er sprake van de goedweer-garantie van Qrafter. Zolang het niet hard regent of stormt is het prima vertoeven op een Qrafter. Echter, wanneer de weersomstandigheden dusdanig zijn dat het varen niet meer het plezier geeft wat
het hoort te geven, is de reservering kosteloos te annuleren. In onze voorwaarden meer over deze goed-weer garantie.
Op een Qrafter is plaats voor maximaal 15 personen.
Eigen eten en drankjes zijn toegestaan, echter hebben wij liever niet dat er veel alcohol aan boord meegaat. We bieden genoeg arrangementen aan op onze website. Wat betreft de BBQ, die gaat alleen mee aan boord in combinatie met een BBQ arrangement.
Nee, in samenwerking met de locatie gaat de BBQ alleen mee aan boord in combinatie met een BBQ arrangement.
Is er na het varen geen schade geconstateerd dan zorgen wij ervoor dat het borgbedrag binnen 2 dagen wordt overgemaakt op jouw rekening. Eventueel te laat terugbrengen van de boot wordt ook verrekend met het borgbedrag. Zorg er dus voor dat je de boot
op tijd terug legt.
Het is mogelijk om een handmatige reservering aan te laten maken. Je kunt dan een mailtje sturen naar info@qrafter.nl met jouw gewenste dag en tijdstip en dan zorgen wij dat je per mail een handmatige reservering ontvangt die je daarna gelijk kan bevestigen door de betaling te verrichten.
Dat is gemakkelijk te zien door op de site je gewenste dag en tijdstip aan te geven. Je ziet dan vanzelf de beschikbaarheid staan. Als het dagdeel niet te selecteren is, helaas, dit betekent dat dit dagdeel volgeboekt is. Probeer dan een andere dag
of een ander dagdeel.
Mocht huurder de afgesproken tijd van terugkomst om welke reden dan ook niet gaan halen, dan dient huurder verhuurder hiervan zo spoedig mogelijk telefonisch in kennis te stellen. Indien het vaartuig meer dan een kwartier later dan het afgesproken tijdstip
op de overeengekomen plaats wordt overgedragen, brengt verhuurder € 40,- per kwartier extra in rekening en heeft verhuurder recht op vergoeding van eventuele verdere (gevolg-) schade, tenzij de verlate teruggave niet aan huurder kan worden toegerekend.
Met een telefoon of tablet kun je gemakkelijk zien of het dagdeel na jouw reservering nog beschikbaar is. Reserveer het dagdeel hierna of neem contact op met ons, zodat wij een reservering kunnen aanmaken.
De boot is niet langer dan 15 meter en gaat niet sneller dan 20 km/u. Mooi! Dat betekent dat er geen vaarbewijs nodig is om een Qrafter te besturen. Iedereen boven de 18 jaar mag een Qrafter besturen.
De minimale tijdsduur van een vaartocht is 2 uur.
Geef eerst aan wanneer je wilt varen en welk dagdeel. Daarna beland je bij de stap waar je kan kiezen uit de heerlijke arrangementen. In samenwerking met de locatie hebben we geprobeerd lekkere arrangementen aan te bieden op de Qrafter.

Varen

Het vaargebied van de Qrafter in Rotterdam is de Zevenhuizerplas. De Zevenhuizerplas is een grote plas bij de stadswijk Nesselande. Er zijn een aantal gebieden waar het absoluut niet is toegestaan om te varen. Vaar niet de woonwijk in. Dit is niet mogelijk
in verband met de hoogte van de palen van het zonnedoek.
De geluidinstallatie werkt vrij simpel. Je kunt kiezen tussen het luisteren van de radio, of met de meegeleverde aux-kabel muziek vanaf je telefoon of tablet.
De boot is niet langer dan 15 meter en gaat niet sneller dan 20 km/u. Mooi! Dat betekent dat er geen vaarbewijs nodig is om een Qrafter te besturen. Iedereen boven de 18 jaar mag een Qrafter besturen.
Huisdieren zijn toegestaan aan boord van de Qrafter. Uit ervaring kunnen wij melden dat huisdieren het ook fantastisch vinden om te varen op een Qrafter.
Lang! Als er rustig gevaren wordt kunnen de accu’s probleemloos een dag mee. Vaar rustig, want het heeft geen zin om hard te varen. Als je de motor op 50% van zijn kracht zet maakt hij veel minder lawaai en heb je alsnog een hele goede snelheid om de
plas rond te cruisen.
Nee, eigenlijk valt dat reuze mee. De boot is heel ruim, maar de vaareigenschappen van de boot zijn zo goed dat het voor iemand die nooit heeft gevaren prima te doen is. Het is heel belangrijk om overal rustig te varen. Dan kan er niet zoveel fout gaan.
Ja, er een klein toiletje aan boord. Ideaal voor de kleine boodschap en iets minder ideaal voor de grote boodschap.
Goed! Het anker is ideaal om een lekkere plek op de plas uit te kiezen waar je uit de wind van het zonnetje kan genieten. Gooi het anker uit op een plek dichtbij de kant waar het niet zo diep is. Bevestig vervolgens het touw aan de boot en start met
genieten!
Ja, voor de zonnige dagen biedt ons zonnedoek op de Qrafter uitkomst.
Als je rustig vaart en niets geks doet is de kans op schade heel klein. Echter, wanneer er toch een schadegeval is, kun je het beste zo snel mogelijk contact opnemen met ons.