Onze Qruiser modellen worden gebouwd met het beste zeewaardige aluminium wat er is. Wij kiezen bewust voor een 5mm aluminium casco, waardoor onze Qruisers robuust en waardevast zijn. Op deze pagina leggen wij graag uit wat de voordelen zijn van een aluminium boot/sloep. Kort samengevat zijn de voordelen:

Duurzaam
– Onderhoudsarm
– Waardevast
– Sterk en licht

Aluminium is een duurzaam materiaal

Eén van de grootste voordelen van een aluminium casco is de duurzaamheid van het materiaal. Met de term duurzaamheid richten wij ons op de lange levensduur én recyclebaarheid van aluminium. Een product dat jaren meegaat en ook nog uitermate geschikt is om hergebruikt te worden.

Aluminium is een onderhoudsarm materiaal

Bij goed gebruik is aluminium onderhoudsarm met langdurig behoud van het robuuste, mooie karakter. Zorg ervoor dat de anodes tijdig vervangen worden. Een magnesium anode onder een aluminium boot zorgt er als een ‘offerblok’ voor dat de boot wordt beschermd tegen corrosie door schadelijke stromen in het water.

Aluminium is waardevast met lage onderhoudskosten

Financieel gezien is aluminium door een lange levensduur erg waardevast. Afschrijvingskosten zijn hierdoor beperkt. Ook de onderhoudskosten zijn lager in vergelijking met een houten, stalen of polyester boot. Geen antifouling nodig op het onderwaterschip en geschikt om een winterperiode in het water te blijven liggen.

Aluminium is sterk en licht

Aluminium is sterk en robuust en kan tegen een stootje. Flinke schades zijn hierdoor beperkt. Door het lage gewicht van aluminium, kan er efficiënt gevaren met de beschikbare motorvermogens.

Qrafter Content 23072021 Loosdrecht 14
Een aluminium boot kent vele voordelen. Duurzaam, onderhoudsarm, waardevast en robuust zijn de bekendste voordelen én redenen waarom wij werken met dit mooie materiaal.

Ben jij inmiddels klaar voor een duurzame, robuuste aluminium tendersloep? Kom gerust langs in Loosdrecht of Oudewater om kennis te maken met onze Qruiser modellen.